לוחצים ידיים: מה זה הסכם מייסדים?

עומדים להכניס שותף חדש, להקים מיזם, לפתוח חברה? רגע לפני שרצים, מוזמנים לעצור ולהתנהל בצורה מקצועית. בצורה שתימנע מראש בעיות, שתימנע חיכוכים ושתסלול דרך אידאלית מבחינת התנהלות עסקית. הסכם מייסדים מהווה נקודת דרך חשובה שמוטב להכיר וליישם טרם צועדים קדימה, כאשר כיום יש דרך אידאלית לסגור את הפינה. במה אם כן מדובר, עבור אלו מצבים ההסכם מומלץ, מה חשוב לדעת בנושא, במה ההסכם שונה מהסכם שותפים, במה הוא עוסק, אלו מנגנוני הגנה הוא מכיל ובאיזה שלב מומלץ לחתום עליו? מוזמנים להבין כל שנחוץ וחשוב אודות הסכם מייסדים.

מהו הסכם מייסדים?

הסכם מייסדים מיועד לשלל יזמים ושותפים שמבקשים לחבור ביחד לטובת פעילות עסקית. כידוע, כל עסק עשוי להוביל למגוון חילוקי דעות, במיוחד כשחולקים סטטוס, וכאן הסכם מייסדים נכנס לתמונה. ההסכם מיועד לפתור מחלוקות ולהכתיב כיצד מתנהלים בשלל מצבים מאתגרים, כך שסך השותפות תתנהל על מי מנוחות ותוביל את העסק ליעדים הרצויים. עדו נחדד שמדובר בהסכם בעל תוקף משפטי, וככזה הוא נדרש להתייחס למגוון מנגנונים חשובים ולהיערך במקצועיות. בין היתר ההסכם מכסה חלוקת נכסים, ניהול חברה, הגדרות תפקיד, חלוקת תפקידים, הליכי פירוק ועוד. לאור כל זאת חיוני שעו"ד שבקיא בתחום ינהל את מעמד החתימה, ועל כן טוב לדעת שניתן לסגור הסכם מייסדים באופן מקוון על ידי ליווי של עורכי דין מומחים ומנוסים. מוזמנים להכיר שירות מקצועי וממוקד מבית ליגל איט.

בהקדם הניתן ובקלות יתרה

לצד מגוון נושאים מרכזיים שנוגעים לתפעול השוטף של האקזיט או חברה, הסכם שותפים נועד לטפל ברגולציה, חבויות מס, תקנון ועוד. לאור כל זאת מומלץ לחתום על ההסכם בשלב כמה שיותר מוקדם, טרם לוחצים ידיים וצפים חילוקי דעות שעשויים לפרק חלומות ולפגוע ביעדים. מבקשים לטפל בכך בהקדם? אינכם צרכים לבזבז זמן על בירורים או להגיע לפגישת היכרות, אלא רק להיכנס לאתר ליגיל איט, להגיש בקשה ותוך 48 שעות להחזיק בהסכם מקצועי שנערך על ידי עורכי דין מובילים ושמכסה כל סוגיה שעשויה להתגלות כרלוונטית. כל זאת על ידי שיחת וידאו מקוונת, מקצועיות ללא פשרות והצעה שעונה באופן ממוקד עבור סך הצרכים הנוכחיים והעתידיים.

 

 

מה נחוץ – הסכם שותפים או הסכם מייסדים?

מתלבטים האם לעשות הסכם שותפים או הסכם מייסדים? ובכן לצד העובדה שמדובר בשני הסכמים דומים, קיים הבדל משמעותי. בעוד שהסכם שותפים מתייחס לשותפים עסקיים, הרי שהסכם מייסדים מכסה נושאים שנוגעים להקמת חברה בע"מ או סטרטאפ. מכאן שאין באמת מקום להתלבטות, אלא רק נחוץ לבחון מהו האופי של המיזם שעומדים לחבור אליו/להקים. התשובה לא לגמרי ברורה, או לא יודעים אם העסק ימריא להיות חברה בע"מ? מוזמנים להתייעץ עם עורכי הדין המנוסים מבית ליגל איט, מוזמנים להבין איזו אופציה נכונה עבורכם.

 3 דגשים חשובים

לאחר שהבנו עד כמה הסכם מייסדים מהווה היבט מכריע עבור ניהול והצלחת החברה שעומדים לעמוד בראשה, רק נותר להבין מה בפועל ההסכם מכסה. ובכן באופן כללי ההסכם מטפל בתיאום ציפיות ומטרות. נוגע בחלוקת מניות, בהגדרות תפקיד, ברוב הנחוץ על מנת לקבל החלטות בעת פרישה של מייסד, במינוי בעלי תפקידים, בסוגיית אי תחרות, בעיגון זכויות ועוד. במקביל, ראוי לציין שההליך צריך להיות אמין ופתוח, כי כל מה שמעלים (או לא מעלים) בעת הגדרת ההסכם עשוי לצוף בהמשך ולהערים קשיים, וכאן עורך דין מקצועי נדרש להוכיח מיומנות. מה עוד? עורך דין מקצועי יידע להאיר סוגיות מורכבות ובמקביל לפתור אותן מראש. לבסוף נציין שניתן להרחיב הסכם מייסדים לכדי הסכמים תפעוליים או תקנון תאגידי. מהי המשמעות? ככול שהבסיס יהיה יותר יציב, כך ההרחבות שיצוצו בהמשך יהיו יותר קלות ליישום וממוקדות. בהצלחה!

נגישות