תוכנת ERP לניהול משאבים: מה יש לחברת GNS להציע?

כל מי שמנהל עסק, גם אם זה עסק קטן וחדש, מכיר את העומס הרב שישנו בפעילות מסוג זה. האתגר הרחב, של ניהול דברים רבים ושונים, אינספור תהליכי עבודה ואוספי מידע, אשר יש לנהל את כולם ביעילות. מה הפתרון לכך? במקרים רבים, התשובה היא ERP.  זהו מושג וותיק למדי בעולם המחשוב העסקי והוא אכן מספק פתרון מצוין. מה זה ERP? מה עושים איתו בפועל? לאילו עסקים הוא עשוי להתאים? ומה מציעה חברת GNS בנושא זה?

פתרון מיטבי, בגישה מרוכזת

מה הפתרון לניהול טקסט שיש להעביר לאנשים אחרים במהירות? כנראה מעבד תמלילים יתאים יותר. הפתרון לחישובים כספיים דינאמיים? גיליון אלקטרוני. ניהול לקוחות העסק? אולי מערכת ניהול קשרי לקוחות (CRM – Customer Relationship Management) וכן הלאה. עסקים מוצאים את עצמם מחפשים פתרונות עבור מגוון אתגרים של הניהול השוטף והם מוצאים אותם בדרך כלל, כתוכנות ייעודיות למטרות אלה. עד כאן הכול טוב ויפה. אלא שגישה כזו גם מציגה סיבוכים מסוימים. עם הזמן, עסקים רבים שנוקטים בגישה כזו, מוצאים את עצמם עם "סלט" של תוכנות שונות, שלא מדברות האחת עם השנייה היטב. יש יותר מדי תוכנות לנהל. חיבורים שונים שדרושים בין תוכנה לתוכנה, הופכים מסורבלים ולעתים מסורבלים מאוד. צריך להתנהל מול אוסף רחב של ספקי תוכנה ויש אתגרים נוספים בגישה כזו. מה האלטרנטיבה לכך? באמצעות תוכנה שימושית כמו ERP לעסקים וארגונים, פותרים את מרבית אתגרי הניהול, בגישה הפוכה: ריכוזיות. לנהל הכול מתוכנה אחת, עם בסיס נתונים אחד. תודות לכך, מקבלים יתרונות רבים. כפילויות מידע בין מערכות שונות מצטמצמות ואפילו מתבטלות לגמרי. תהליכי עבודה מורכבים יכולים להתנהל באופן מלא בתוך מערכת ה-ERP ותודות לכך, להפוך ל"חלקים" ופשוטים יותר. ההנהלה נהנית מיכולת לקבל תמונת מצב עדכנית ומדויקת ככל הניתן, על מה שמתרחש בעסק. מתקבל גם צמצום ניכר בעלויות, הן של רכישת תשתיות מחשוב והן של תפעולו השוטף.

 

 

מה מציעה GNS?

חברת GNS מציעה ERP במודל של שירות ענן. כלומר, זהו פתרון שמשלב את יתרונות שני התחומים – גם ERP וגם שירותי ענן. עלותו החל מ-50 דולר לחודש. ההטמעה קלה ומהירה, בין השאר בזכות היותו שרות ענן. שרות זה מתבסס על תשתית של חמש חוות שרתים מקומיות ועוד שמונה ברחבי העולם. הוא מצטיין גם בזמני תגובה מהירים, בזמינות גבוהה ובאבטחת מידע מוקפדת.

למי זה מתאים?

כעקרון, ERP הוא פתרון קלאסי עבור עסקים גדולים. זאת, כתוצאה מכמה סיבות. ראשית, בעסקים כאלה אתגרי הניהול והמורכבות גדולים במיוחד. שנית, ERP הוא לרוב מערכת כבדה למדי, יקרה ומורכבת ליישום, שלעסקים קטנים לא תמיד יש תקציבים וידע לטפל בה. מצד שני, זמינות ERP גם במודל ענן, מקלה מאוד מהיבט זה ומאפשרת גם לעסקים קטנים יחסית ליהנות מיתרונות ה-ERP. כך גם לגבי עסקים קטנים או בינוניים, אשר חווים שינויים רבים בהיקף פעילותם. בעזרת שרות ענן לתחום זה, הם יכולים בקלות להשתמש במערכת ERP, אשר מסתגלת מאחורי הקלעים לדרישות המשתנות. עוד היבט של שאלת ההתאמה לסוגי עסקים שונים, הוא ש-ERP מבוסס על "מודולים". כלומר, הוא דומה ל"לגו", שבו ניתן להשתמש באבני הבניין (המודולים) להן זקוקים ורק בהן. ERP הוא לרוב סביבה גמישה למדי, שמאפשרת לבצע התאמות שונות. כך שלאחר השקעה ראשונית, אם מבצעים אותה בחוכמה, ERP עשוי להתאים כמעט לכל עסק.

לסיכום

אין ספק, כי גישת ה-ERP הוכיחה עצמה היטב לאורך השנים. כדאי לנסות זאת ובאופן מיוחד, את שרות הענן לנושא זה של GNS.

נגישות