איך אנשים שסובלים מדיכאון וחרדה יכולים להשתלב במקומות עבודה?

בשנים האחרונות המודעות כלפי הנושא של דיכאון וחרדה עלו באופן משמעותי, לא מעט בזכות מובילי דעת קהל שדיברו בפתיחות אודות ההשפעות של חרדה ודיכאון על החיים לצד שורה ארוכה של טיפולים רגשיים שנועדו לסייע למבוגרים שמתמודדים עם התופעות הללו ליצור אורח חיים נורמטיבי, וזאת למרות התופעות הנלוות. למעשה, תופעות של חרדה ודיכאון מובילות לא פעם לתחושה של חוסר מסוגלות לתפקד לצד התבודדות, חוסרי יכול לנהל קשרים חברתיים ועוד, אולם חשוב לדעת שבאמצעות טיפול נכון ניתן לא רק להשתלב בעבודה אלא גם לפתח קריירה ענפה. כיצד עושים את זה ומאיפה מתחילים? אנחנו כאן עם כל הפרטים.

דיכאון וחרדה – כל מה שצריך לדעת

דיכאון וחרדה מוביל לחוסר חשק ובהתאם לכך גם לפגיעה בתפקוד. אולם, חשוב לדעת כי חרדה כמו גם דיכאון קל הוא מצב שמאופיין בעצבות, חוסר שביעות רצון ופיקים בין אושר לבין עצב. תחושת חוסר הנוחות בסופו של דבר נשברת בעקבות התקפי חרדה שנוצרים כתוצאה מראיונות עבודה או אירועים אחרים שמובילים להעלאת תחושת הלחץ. צריך להפריד בין הנושא של חרדה לבין הנושא של דיכאון, מאחר ודיכאון הוא מצב קליני שעשוי להוביל גם למצבים חמורים עד לכדי מחשבות אובדניות. לטפל בבעיה הזו מהווה את הדרך הטובה ביותר ליצור תחושת מסוגלת וערך עצמי שיגיע לידי ביטוי גם בהשתלבות בשוק התעסוקה, כאשר פנייה לקבלת עזרה מקצועית בדמות טיפול פסיכולוגי עוד בשלבים מוקדמים היא בעלת ערך משמעותי גם מבחינת היכולת להתפתח באופן אישי אבל גם מבחינת קבלת כלים פרקטיים להתמודדות.

בהקשר זה חשוב לציין כי התמודדות עם חרדה או דיכאון היא לא בושה אלא מצב שכיח שעשוי להתרחש על רקע של אירוע טראומתי או על רקע גנטי, ולכן קבלת פנייה לעזרה היא בעלת השפעה לא רק על היכולת שלכם להשתלב בשוק התעסוקה אלא גם להגשים את הפוטנציאל הטמון בכם, וזאת למרות הסימפטומים הקשים המלווים מבוגרים המאובחנים עם חרדה או דיכאון קליני.

 

 

מה הקשר בין דיכאון לבין עבודה?

איתור עבודה חדשה הוא תמיד מאתגר ומלווה בחששות, בוודאי כאשר מדובר בענף מבוקש כמו ענף ההייטק. יחד עם זאת, חשוב להפנים כי קיים קשר הדוק בין דיכאון לבין עבודה מאחר ורבים מאלו שמאובחנים עם דיכאון מתקשים לצלוח את יום העבודה בעקבות תחושה של אומללות, אובדן עניין, תחושת ערך עצמי נמוך ודכדוך. כיצד ניתן להבדיל בין חרדה לבין דיכאון? ובכן, במידה והתסמינים של הדיכאון נמשכים בפרק זמן של מעל לשבועיים, מדובר בסימן להפרעה דיכאונית קשה שבה ניתן לטפל גם במסגרת של טיפול פסיכולוגי בשילוב, בהתאם להמלצה של המטפל. עם הזמן ניתן יהיה להבחין בהתקדמות שתגיע לידי ביטוי גם במסוגלות רבה יותר לפנות למעסיקים ואף להעשיר את עצמכם מבחינת תחומי עניין המשיקים לעולם הטכנולוגיה, כמו למשל הרצאות בנושא טכנולוגיה שדרכן תוכלו להסיח את דעתכם ואף להוביל לקידום אישי ומקצועי, כחלק מפתיחה של דף חדש והתמודדות עם הסימטופטומים של הדיכאון והחרדה באופן שבו אתם מקבלים מחדש את השליטה על חייכם.

מסירים את הבושה

ההחלטה לגבי פנייה לקבלת טיפול פסיכולוגי היא החלטה בעלת משקל, בייחוד בשל הבושה כמו גם החשש הנלווה לסוג טיפול כזה. יחד עם זאת, צריך לזכור כי בסופו של דבר מדובר בתהליך שבמסגרתו תקבלו את הכלים להתמודדות עם התופעות של חרדה ואף תוכלו לתרגל טכניקות להפחתת חרדה ותסמינים של דיכאון, כחלק מהבנה כי הסרת הבושה ופנייה לקבלת עזרה תאפשר לכם להגשים חלומות ואף להשתלב בענף ההייטק או בכל ענף אחר, בהתאם לרצונות ולכישורים ועם הבנה כי בשביל להתקדם בחיים צריך לנבור במעמקי הנפש, מתוך מטרה לצמוח ולגדול.

לסיכום

מתמודדים עם חרדה או דיכאון? זה הזמן לפנות לקבלת טיפול פסיכולוגי, כחלק מיצירה של מערך התומך בבריאות הנפשית שלכם אבל גם מאפשר להוביל להשתלבות בשוק התעסוקה, למרות הסימפטומטיים מהם אתם סובלים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות