ויזה, ביטוח ומגורים: כך עושים רילוקיישן לקנדה בעקבות עבודה!

בין אם מדובר ברילוקיישן קצר טווח ובין אם מדובר ברילוקיישן ארוך טווח, מדובר בהליך מרגש. לעיתים כיף לשנות אווירה, לחוות את העבודה שרגילים אליה בסביבה לגמרי חדשה, לשלב בין עבודה להגשמת חלום שנוגע להכרת יעדים חדשים, לשכוח לתקופה מהצרות של הארץ, וכמובן שגם לצבור ניסיון ולהעשיר את קורות החיים. גם אתם עומדים לקראת רילוקיישן לקנדה? רגע לפני שמתחילים להבין היכן גרים, היכן מבקרים ואלו מסעדות פוקדים, יש להבין כיצד פועלים בצורה מסודרת. לרשותכם מגוון טיפים חשובים עבור רילוקיישן מוצלח, כולל התייחסות לוויזת עבודה, דירה למגורים וביטוח רפואי.

ויזת עבודה

על מנת להשיג ויזת עבודה, יש צורך למצוא מעסיק חוקי שכפוף להיתרי העבודה המקומיים. כאן נעצור לחדד שהוויזה ניתנת רק לחצי שנה. השלב הבא הוא להשיג אישור LIMA מטעם משרד העבודה הקנדי. מדובר באישור שמעיד שלא התאפשר למצוא עובד מקומי ושאתם עומדים בדרישות התפקיד. השלב יושם? עתה המעסיק נדרש לפנות לרשות ההגירה, וזאת כדי להוציא את הוויזה הנחוצה. עוד ראוי לחדד שאם עומדים לעבור ביחד עם בן/ת הזוג, בין היתר נדרשים להשיג ויזת עבודה פתוחה (מיועדת לבני/ות הזוג). מסקנה? מעבר לארץ אחרת כגון קנדה מצריך התנהלות מעט סבוכה. אם מבחינתכם, ואם מבחינת המעסיק.

ביטוח בריאות

כידוע, בחו"ל ביטוח הבריאות הממלכתי אינו תופס, ועל כן הכרחי לבחור ביטוח בריאות פרטי. עם זאת, את הביטוח יש לעשות רק לתקופה של 3 חודשים. מדוע? ניתן (וכדאי) ליהנות משירותי הבריאות בקנדה, אך אלו ניתנים רק לאחר תקופת מגורים של 3 חודשים. כיצד פועלים? פונים אל כל מרפאה סמוכה (ניתן לפנות גם לבית החולים ואפילו לבית מרקחת) כדי למלא טופס הצטרפות לביטוח הבריאות של קנדה. כאן ראוי לציין שתנאי הבריאות בקנדה נחשבים מעולים. מצריכים תשלום חודשי זניח (כמו דמי הבריאות בארץ), אך בתמורה מציעים תנאים של רפואה פרטית. לצורך הדוגמה נציין שניתן לבחור את הרופא הרצוי, אך לא אפשרי לקדם תורים.

תנאי מחיה

אם עומדים לעבוד בקנדה, יהיה זה פשע לא לנצל את ימי החופשה כדי לטייל. אם טרם ביררתם, הרשו לנו להיות הראשונים לספר שקנדה ידועה בשלל יערות ואגמים מרשימים. מעבר למגוון אטרקציות מתחום הטבע, ראוי לציין שאיכות החיים נחשבת מאוד גבוהה. היכונו לחיים הטובים!

 

 

מגורים

מחפשים דירה קטנה רק עבורכם, או בית גדול עם גינה עבור כל המשפחה? מחפשים נכס ביעד קהילתי שכולל מוסדות חינוך איכותיים, או דירה במוקד עירוני שוקק חיים? כל שצריך לעשות זה למצוא מתווך מקומי. המתווכים בקנדה נחשבים מאוד יעילים. הם לא רק מנהלים את המשא ומתן, אלא גם מנסחים חוזה ומחזיקים פיקדונות רלוונטיים. כמו כן, עמלת התיווך לא יוצאת מהכיס שלכם, כך שרק צריך למצוא מתווך הוגן שבקיא באזור הרצוי.

 חינוך

אם עוברים ביחד עם הילדים, טוב לדעת שקנדה ידידותית מאוד לילדים ומתנהלת בשפה האנגלית. מעבר לחינוך שנחשב מעולה, המדינה מוסיפה 20% לתוכניות חיסכון ללימודים ואף ישנן מלגות. מה עוד? מערכת החינוך הציבורית בחינם (כולל גנים!), וחוק חינוך חובה נכנס למשוואה מגיל 6.

דגשים חשובים

כפי שמתחיל להתבהר, קנדה מהווה יעד חלומי מבחינת רילוקיישן. עם זאת, מסלול ההגירה נחשב קפדני ביותר, כך שנדרשים להציג מגוון טפסים ומסמכים. מכאן שאם מבקשים לפעול בתוך כמה שבועות, זה פחות אפשרי. מוטב לפעול בהקדם הניתן, התהליכים לוקחים זמן. מתקשים לפעול לבד? טוב לדעת שיש חברות שמלוות את סך התהליך במקצועיות, לצד התייחסות לשורה של מאפיינים אישיים.

לסיכום,

לאחר שמבינים איזה סוג ויזה הכי מתאים ופועלים בהתאם, יש לדאוג עוד מהארץ לכל מה שנוגע למגורים, חינוך, רישיון רכב, ביטוח בריאות ועוד. בהצלחה!

נגישות