מה החוק אומר על הנגשת אתר האינטרנט לבעלי מוגבלויות?

הקדמה הטכנולוגיות הביאה לשינויים מרחיקי לכת ביכולת של כל אחד ואחת מאיתנו לקבל מידע, וזאת דרך רשת האינטרנט וכן אתרים המתמחים במגוון של נושאים. יחד עם זאת, אחד הנושאים המדוברים ביותר הוא הנושא של הנגשת האתר לבעלי מוגבלות אשר זכאים לקבל שירות דרך האינטרנט בדיוק כמו כל אדם אחר. אם עד לפני מספר שנים לא הייתה התייחסות לנושא הזה, כיום ניתן להבחין בשינוי מגמה ובמסגרתו החוק בישראל מתייחס לנושא הנגישות. מה הוא אומר על הנגשת אתר האינטרנט לציבור בעלי המוגבלויות? אנחנו כאן עם כל הפרטים.

הנגשת אתרי אינטרנט לבעלי מוגבליות – כל מה שצריך לדעת

על פי "החוק לשווין הזדמנויות לאנשים עם מוגבליות" כל אתר אשר מספק שירות לציבור מחויב לבצע הנגשה של האתר, כאשר חובת הביצוע היא לא על מפתח האתר או המקדם שלו אלא על הבעלים הישירים, המחזיק של האתר או מי שמפעיל אותו בפועל. אתרים המתמחים בשירותי מסחר, בריאות, ספורט, תיירות, תקשורת, אשראי, ביטוח והשכרת רכבים מחויבים לבצע את התהליך, כאשר במידה והם לא מבצעים זאת על פי החוק רשאים בעלי מוגבלות לתבוע את בעלי האתר בסכום של עד 50,000 ₪, וזאת ללא חובת הוכחת נזק. המטרה של הסנקציה הזו היא להרתיע בעלי אתרים מלעבור על לשון החוק, וזאת מתוך מטרה לעגן את חוק השווין.

מה החוק אומר על הנגשת אתר האינטרנט לבעלי מוגבלויות?

מהו אתר מונגש?

אתר המונגש לציבור בעלי המוגבלות מאפשר להגדיל את הפונט, להקריא את הכתבות, לצד מנגנון מובנה שנועד לאפשר להגיש טפסים וללחוץ על טקסטים כמו גם לחצנים באופן בולט, מתוך מטרה לאפשר לכל האוכלוסיות בחברה להיעזר באתר לטובת מימוש הצרכים הנדרשים. ברוב האתרים ניתן להבחין בחלק העליון בכפתור ייעודי שנועד לסייע לבעלי מוגבלות להשתמש באתר ולהנגיש אותו לצרכים שלהם, כחלק מיצירה של חווית גלישה מהנה אך גם תואמת את הצרכים.

בשנים האחרונות ניתן להבחין במגמה שבמסגרתה יותר ויותר בעלי עסקים מתחילים לבצע את תהליך ההנגשה וזאת למרות שהם אינם מחויבים לכך, וזאת כחלק מהבנה כי גם לציבור הזה מגיע לקבל את השירותים – ללא צורך ביציאה מהבית או תחושה של תסכול כתוצאה מחוסר יכולת להיעזר ברשת האינטרנט, כחלק מעיקרון של שווין והפקה של תועלת מרבית.

לסיכום

החוק לשווין הזדמנויות הוא אחד מהחוקים החשובים ביותר בספר החוקים של מדינת ישראל, וזאת בשל היותו ממוקד בתחום שעד לפני מספר שנים היה אפור  ואף מגביל מאוד בעבור ציבור גדול במיוחד של בעלי מוגבלות. באתר של משרד המשפטים תוכלו למצוא פרטים נוספים אודות רזי החוק, כיצד להפעיל סנקציות כלפי בעלי אתרים שאינם מבצעים את הנגישות הנדרשת וכן נקיטת פעולות חוקיות שנועדו להוביל ליישור קו בתחום שהוא חיוני בעבור כל אזרח.

נגישות