יוסי שינובר יועץ עסקי עונה על השאלה: האם אפשר לעבוד בהייטק גם בלי תואר?

שילוב בתעשיית ההייטק נחשב בעיני רבים לחלום שהיו רוצים להגשים יום אחד, אבל אחד המכשולים שעומדים בדרך לשם הוא כמובן הצורך להוציא לכל הפחות תואר ראשון. אבל האם בכלל יש צורך בתואר כדי להיכנס ולעבוד בהייטק? ואיך ניתן להסתדר בלי שום תואר? יוסי שינובר הוא יועץ עסקי העומד בראש חברת שינובר גרופ, ובמאמר זה הוא בא לענות על כל השאלות ולעשות סדר אחת ולתמיד. סקרנים? המשיכו לקרוא.

התפיסה המסורתית

מבחינה היסטורית, תארים נתפסו כטקס מעבר למקצועות רבים, כי הם מציעים מסלול מובנה לרכישת הידע והכישורים הדרושים לעבודה מסוימת. יוסי שינובר מדגיש שבתחומים טכניים כמו הנדסה ומדעי המחשב, תואר יכול לספק תיאוריות יסוד ומושגים שחיוניים לתפקיד, ולכן לפעמים ההסמכה היא הכרחית. בנוסף, תארים בדרך כלל משמשים כסוג של כלי סינון מהיר למגייסים, כדי לזהות במהירות מועמדים שעברו רמה מסוימת של הכשרה ויש להם בסיס של ידע. התארים מספקים הבטחה כי המועמדים נבדקו, אומתו והוסמכו על ידי מוסד מוכר.

שינוי בפרספקטיבה של התעשייה

בשנים האחרונות החלה תעשיית ההייטק לשנות את נקודת המבט שלה על חשיבות התארים הפורמליים. מספר גורמים תורמים לשינוי זה:

  • התפתחות טכנולוגית מהירה: קצב התפתחות הטכנולוגיה מקדים הרבה פעמים את תוכניות הלימודים הקיימות. יכול לקרות מצב שבו עד שסטודנטים מסיימים את לימודיהם, חלק מהתוכן שלמדו כבר נהיה מיושן ולא רלוונטי.
  • למידת מיומנויות: כיום קיימות פלטפורמות שונות ללמידה מקוונת, ודרכה אנשים יכולים לרכוש מיומנויות ספציפיות מבלי להמשיך לתואר מלא. יוסי שינובר ממליץ לבחון אתרים שונים ללמידת מיומנויות שיקצרו לכם את התהליך ודאגו לכם לידע מעשי.
  • גיוון מחשבתי: צוותים מגוונים, מבחינת רקע חינוכי, חוויות ופרספקטיבות, יכולים להוביל לפתרונות חדשניים יותר. לא כל מי שמביא ערך לחברת הייטק מגיע ממסלול לימודים קונבנציונלי.

ֹ

 

מסלולים חלופיים להייטק

אז אם אין לכם תואר אקדמי, איך אתם יכולים להגיע לתעשיית ההייטק? יוסי שינובר ממליץ על כמה מסלולים חלופיים:

  • התמקצעות ספציפית: בתפקידים טכנולוגיים רבים, כמו ידע בתוכנה, התמקצעות ספציפית יכולה להיות רלוונטיות יותר מאשר למידה של תואר שלם. התמקצעות במחשוב ענן, רשתות, אבטחת סייבר ותחומים אחרים יכולה להיות כרטיס הכניסה שלכם להייטק.
  • בניית תיק עבודות: תיק עבודות הוא חשוב מאוד בקבלה לתפקידים כמו פיתוח אתרים או עיצוב גרפי. הצגה של פרויקטים, אתרי אינטרנט או אפליקציות שבניתם יכולה להדגים את הכישורים שלכם בצורה הטובה ביותר.
  • התמחויות: צבירת ניסיון מעשי בהתמחויות שונות יכולה להיות יקרת ערך. זה מאפשר לכם ללמוד תוך כדי עבודה, להבין את הניואנסים של התעשייה וליצור קשרים עם אנשי מקצוע.
  • נטוורקינג: יוסי שינובר מדגיש שבניית קשרים בתעשייה יכולה לפתוח דלתות שאחרת היו נשארות סגורות. השתתפו במפגשים ובפרויקטים, והצטרפו לפורומים מקוונים. תוכלו להשתמש בקשרים שיצרתם בתעשייה כדי למצוא את המשרה הבאה שלכם.

לסיכום

עולם התעסוקה משתנה בלי סוף, וכיום תואר אקדמי הוא כבר לא הדבר החשוב ביותר, וניסיון יכול להשאיר הרבה יותר רושם על מעסיקים פוטנציאליים. קיימים לא מעט סטארט אפים וחברות שיעדיפו מיומנויות, יכולת הסתגלות והתאמה תרבותית על פני תארים רשמיים, ולכן יוסי שינובר מאשר שממש לא חייבים ללמוד תואר כדי להתחיל לעבוד בהייטק. תחום ההייטק הוא רחב, וניתן להיכנס אליו לא רק אם למדתם השכלה מסורתית, אלא גם אם אתם מלאים בנחישות ובמיומנויות הנכונות. עדיין לא השתכנעתם שניתן להיכנס לתעשיית ההייטק גם בלי תואר אקדמי? רק תראו כמה רחוק ביל גייטס וסטיב ג'ובס הצליחו להגיע.

 

נגישות